Sankthansfeiring 2016

Idylliske Kreta i Kåfjord er et flott sted for Sankthansfeiring. Mange hadde valgt å ta turen hit – men området er stort så ingen behøver å trampe hverandre på tærne :-).

Mye på grunn av den korte avstanden fra Alta er Kreta et yndet friluftsområde for både store og små. Her har du mulighet å få både laks og sjørøye med stang – det er også lagt godt til rette for campere og andre friluftsnytere som ønsker å være over flere dager.

13466546_10154431119813738_7243708391903161360_n

Det er mye spennende historie og kulturminner knyttet til Kåfjord – hvor det bodde 655 innbyggere ved folketellingen i 1835 : 388 nordmenn (inkludert svensker), 253 kvener, 12 engelskmenn og 2 tyskere. Mye har skjedd etter den tid. Anbefaler alle om å ta turen innom Tirpitz Museum i Kåfjord – her finner du mye snadder om du har interesse for den spennende kulturhistorien som omfatter området.

Spesielt er det å tenke på at vi feirer Midtsommerkvelden på en plass hvor det tidligere var Kvensk bosetting. Familier som arbeidet på kopperverket hadde sitt eget område her ved Mathiselvas utløp innerst i fjorden, her hadde de kvenske barna også en egen skole i noen år.

Viste du at brua over innerstrømmen som kom i 1836  ble bygget fordi kvenene ikke skulle være avhengig av båt for å komme seg til kopperverket? Litt å tenke på.. 😉

13516561_10154431119818738_6094376572434193262_n
Alva Fjellrose nyter duften av Gildes pølser 🙂

Gode venner stakk innom på slutten av kvelden – alltid koselig når latter og prat sitter løst. Hunden i røyken nøyt pølselukta som ble nokså uimotståelig etter hvert. Smakebit ble det også… En hund etter pølse kan man vel trygt si :-).

En flott og rolig Sankthansfeiring i god tradisjon – bållukt, grillpølser og vakker Finnmarksnatur. Savner ungene da… de er blitt så store at de drar egne veier. Men sånn er livet… En tid for alt ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s