Det gode liv – det enkle liv…

Lykke for meg kan ikke kjøpes eller anskaffes…det er det som hjertet stemmer for som er lykke for meg. Altså det jeg oppnår av indre ro og godhet gjennom ting jeg gjør og opplever. For meg er betegnelser på det gode liv sinnsro, familie, fravær av bekymringer og det enkle liv. Det sansene mine fryder seg over og det hjertet får styrke fra. Gleden av å kunne oppleve akkurat det ene spesielle øyeblikket eller den ene fine dagen. Å ta vare på tiden som er akkurat nå.

13439241_10154439730173738_2577908613943709958_n
Ved båthuset på Laholmen

 

Turlivet står derfor sterkt – det ligger der som en stødig og trygg plattform i grunnen, og inneholder de fleste av de  faktorene som behøves i min oppfatning av det gode liv.

Det gode liv kan betegnes som enkelt, rett og slett.

13494971_10154439730168738_4640393167764892073_n
Frokost «With a view» fra hyttevinduet

 

Som denne helgen på hytta – fylt til randen av «godt liv» som legger seg rundt hjertet som et panser av lykkefølelse. Det skal ikke så mye til… det sa forresten bestefaren min Dagfinn Andreassen ❤ også, i min minnebok fra jeg var liten skrev han følgende:

» Det skal så lite til for lykkelig å være, en kald potet en spekesild jeg trenger ikke mer»

Kloke ord fra en klok, staut og god mann. Ord jeg ikke skjønte essensen av før jeg ble voksen og som siden har vært med meg mange ganger.

Jeg er privilegert og har tonnevis med «godt liv» i min bagasje, både fra min barndom og fra voksenlivet. Stadig påfyll gjør meg ennå sterkere og bedre utrustet. Jeg tar det med meg som en del av min kompetanse i selve livet. Jeg deler av den med mine barn, slik mine foreldre har delt den med meg og min søster, og håper den gode turånden vil bli ivaretatt i generasjoner.

Det er ikke slik at slik at man stopper opp og er utlært … det skjer aldri. Derfor hviler jeg ikke på laurbærene, jeg har ambisjoner selv som godt voksen 🙂 – jeg strekker meg stadig etter nye utfordringer, men jeg står støtt og stabilt og har lært meg å ikke sette så himla høye krav til meg selv og mine omgivelser. Det bringer ingen varig lykke med seg.

Grip heller om de små ting i hverdagen – for det er de som er selve livet.

c5d94c0c888e4f8ca210b601550f44f7
Badetemperatur.. ikke for pyser 🙂

 

» Alle dagene som kom og gikk – ikke visste jeg at de var selve livet»

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s